Sorge Filozófiai Műhely

alt  A SORGE FILOZÓFIAI MŰHELYT-t a Károli Gáspár Református Egyetem magyar és szabadbölcsész szakos hallgatóinak lelkes érdeklődése hívta életre.


  Műhelyünk azonban NYITOTT; elsősorban egyetemi hallgatók és fiatal felnőttek részvételével intézményi hovatartozástól függetlenül működik; tagjainktól, illetve leendő tagjainktól pusztán a filozófia szeretetét és a filozofálás iránti alázatot várjuk el.


  A havi rendszerességgel szerveződő műhelymunkákon a műhely vezetőjének, Vassányi Miklós tanár úrnak az útmutatásával lehetőség nyílik az előre meghirdetett filozófiai és vallástudományi témákban referálni, kérdéseket feltenni, vitázni, de szeretettel látjuk azokat is, akik csupán hallgatóként kívánnak tájékozódni egy-egy témakörben.


  A SORGE FILOZÓFIAI MŰHELY szorosan együttműködik az Újnautilus irodalmi és kulturális portállal, amelynek (a Tudomány rovatcsoportban elhelyzekedő) Filozófia, Vallás és Műhely című rovatai publikációs felületet biztosítanak mind a pályakezdő fiatalok írásai, mind a legmagasabb színvonalú tudományos értekezések számára.


  A tagok részére igyekszünk rendszeresen elérhetővé tenni a disputák alapjául szolgáló filozófiai szövegeket eredeti nyelven és szakszerű magyar fordításban egyaránt.


  Közlésre szánt filozófiai és vallástudományi tárgyú szövegeket, illetve bármely, a Műhellyell kapcsolatos kérdést és ötletet a következő e-mail címre várjuk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

További információk...